Skip to main content

Je gevoel de baas met christelijk programma ‘V√orteltrekken’

Als christelijke psychologisch hulpverlener ontmoet ik soms mensen die zeggen: “Je gevoel de baas zijn? Nou, ik begrijp wel wat ik verkeerd doe, en ik zie ook wel in dat het niet werkt. En ik wil het daarom dus graag veranderen. Maar het lukt me gewoon niet. Ik ben te bang om verandering toe te laten, maar tegelijkertijd ben ik te moe om ertegen te vechten. Ik zit dus vast. Dit alles leidt ertoe dat ik mezelf nóg meer bekritiseer. En zo raak ik ook nóg meer gevangen in patronen die me niet helpen. Hierdoor groeit mijn angst en eenzaamheid alleen maar verder.”

Is dat iets wat jij ook gezegd zou kunnen hebben? Dan ben je nu op de goede pagina beland. Lees dus vooral gauw verder en ontdek hoe je je gevoel de baas kunt zijn.

Je gevoel de baas: mentale blokkade opheffen

Deze fase van je gevoel de baas niet zijn is zeker niet ongebruikelijk. Het is heel normaal om het gevoel te hebben dat je je emoties niet onder controle hebt en dat een hardnekkige mentale blokkade opheffen té moeilijk voor je is. Soms wil je graag verandering in je leven aanbrengen, maar kom je opeens diep gewortelde zaken tegen. Mensen ontdekken dan dat ze bijvoorbeeld gevangen zitten in gevoelens zoals schuld, schaamte, verwijt, oordeel, eenzaamheid, angst of woede (zowel naar anderen als naar zichzelf), of zelfs depressie.

Zulke hardnekkige mentale blokkades zijn net als boomwortels die je aan de enkels vasthouden, terwijl je worstelt om uit het moeras te komen. En ironisch genoeg: hoe harder je probeert eruit te komen, hoe dieper je juist wegzakt in dat moeras.

Als christelijke psychosociale therapeut wil ik jou helpen uit dat moeras te komen en die wortels door te knippen.

Je gevoel de baas met christelijk V√orteltrekken-therapie

Wil jij ook:

  • Je gevoel de baas worden?
  • Een hardnekkige mentale blokkade opheffen? (of misschien zelfs meerdere)
  • Meer rust in jezelf en in je leven?

Dan ben je bij mij voor deze psychologische hulp zeker aan het goede adres. Om je te helpen creëerde ik het programma ‘V√orteltrekken’. Deze therapie is een krachtig middel om die boomwortels te onderscheiden, ze door te knippen én er definitief mee af te rekenen. Dit geeft je vervolgens veel rust en kracht. Bovendien stelt het je in staat om je geleidelijk uit je benarde positie te bevrijden en nieuwe ervaringen op te gaan (en durven!) doen.

Je gevoel de baas – Voor wie is V√orteltrekken bedoeld?

Het programma ‘Je gevoel de baas: V√orteltrekken’ is gemaakt voor mensen die Jezus Christus als hun enige verlosser erkennen. De redenen hiervoor zijn:

  • Dat het programma aanspraak maakt op het werk van Jezus;
  • Dat de therapie een beroep doet op de kracht van Jezus in de cliënt (spreken ‘in zijn Naam’);
  • Ook leer je deze principes zelf toe te passen, waardoor je leert hoe je niet opnieuw verstrikt raakt in die boomwortels.

Om die reden duid ik mezelf dus ook aan als christelijke therapeut.

 

Hoe gaat ‘Je gevoel de baas: V√orteltrekken’ in zijn werk?

Het programma ‘Je gevoel de baas: V√orteltrekken’ is een apart programma en is daarom los toepasbaar.
Het programma bestaat uit 6 sessies:

  • de intake
  • de voorbereiding
  • 4 behandelsessies (elk van 1 uur)

Als je nog geen cliënt bent bij Driespan Psychosociaal, is het slim om extra gesprekken met mij te plannen naast het programma. Twee vervolggesprekken zijn een goed idee. In die gesprekken leer je hoe je de principes verder kunt gebruiken. Je begrijpt dan beter wat ervoor zorgt dat je je vrij voelt, maar ook wat je beperkt. Het is als het uittrekken van wortels, maar als je er daarna niets meer mee doet, groeien ze vaak snel terug en sta je al snel weer voor nieuwe uitdagingen.
Wil je meer informatie over het programma ‘Je gevoel de baas: V√orteltrekken’? Of wil je meer van mij weten als christelijke psycholoog? Bel, DM of mail me dan gerust.