Skip to main content

Geloof en homoseksualiteit

Het lijkt alsof homoseksuele mensen zoals jij altijd in moeilijke tijden zitten. In de samenleving moeten homo’s en lesbiennes altijd vechten om geaccepteerd te worden. Om over geloof en homoseksualiteit nog maar te zwijgen.

Door dat eeuwige gevecht met jezelf en je omgeving ontstaat er veel verwarring, angst, ontkenning, afkeuring, onveiligheid, geweld, ziekte en onzekerheid. Net zoals vele andere homoseksuele mensen zoek jij waarschijnlijk ook naar stabiliteit, rust, erkenning, veiligheid en vrijheid.

Homoseksualiteit en de kerk

Als het gaat om homoseksualiteit en de kerk, dan willen veel kerken zeker hulp bij homoseksualiteit bieden. Maar ook kerken zijn op zoek naar hun plek als het gaat om geloof en homoseksualiteit. En als ze die plek nog niet hebben gevonden, voelen ze druk om een beslissing te nemen. Een sterke mening lijkt misschien helderheid te geven, maar het verandert vaak onopgemerkt in oordelen. De veiligheid voor homoseksuele mensen zoals jij verdwijnt daarmee. Terwijl je veilig en geaccepteerd voelen juist zo belangrijk is. Helemaal als het gaat om geloof en homoseksualiteit. Dus ga je vervolgens maar weer verder, weg van de kerk, en zonder de steun van God. En dat terwijl God juist enorm veel van jou houdt!

Geloof en homoseksualiteit: liefde en waarheid

Voor hulp bij homoseksualiteit kun je bij mij terecht. Hoewel ik geen directe oplossingen kan garanderen, kan ik je wel begeleiden bij het verkennen en vinden van jouw eigen pad en ruimte. Als christen heb ik zeker mijn standpunt, en dat is voor mij als volgt: laat de waarheid van de liefde overwinnen over de liefde voor de waarheid.

Zoals bij alle onderwerpen heeft dit standpunt zijn sterke punten, maar ook zijn beperkingen. Daardoor kan ik de ene persoon heel goed helpen, maar sommige personen niet. Verwacht bijvoorbeeld niet van mij dat ik exclusieve wetten, regels en interpretaties omtrent homoseksualiteit uit de Bijbel ontleed, maar vraag wel naar mijn vermogen om de inclusieve liefde van de Bijbel toe te passen op het thema homoseksualiteit. Dat brengt jou veel verder vooruit!

Voel je de behoefte aan een gesprek? Je bent van harte welkom! Je vindt hier op welke manieren je me kunt bereiken.