Skip to main content

Christelijke relatietherapie en huwelijkstherapie

Denk jij ook wel eens:
“Hadden we dit maar aan het begin van onze relatie geweten én aangepakt! Goede christelijke relatietherapie had ons (en onze kinderen) veel jaren van strijd, zorgen en verdriet kunnen besparen.”?

Of: “Maar zó zijn we niet getrouwd! Wat is er met ons gebeurd?”

Of misschien wel allebei?

Hoe dan ook: vrijwel geen enkele relatie blijft zoals die begon. Jullie veranderen allebei continu door de jaren heen. En sterker nog: feitelijk weet je eigenlijk niet waar je aan begint als je in het relatie- of huwelijksbootje stapt. Maar dat is juist heel normaal!

Desondanks vereist een relatie begrip naar elkaar, bewegelijkheid en héél veel liefde. Als dat er allemaal is, blijft het lijntje tussen jullie sterk en zal het niet knappen.

Christelijke relatietherapie in Gelderland

Ben je van plan een duurzame relatie aan te gaan? Of zijn jullie net in het huwelijksbootje gestapt? Dan is christelijke relatietherapie of huwelijkstherapie een goede investering in jullie toekomst: begin niet aan de levensreis samen zonder een goede voorbereiding.

Relatie- of huwelijkstherapie is een effectieve manier om te werken aan jullie relatie én de problemen die jullie tegenkomen te overwinnen. In een veilige en vertrouwde omgeving kunnen jullie met mij praten over jullie verwachtingen, behoeften en verlangens. Jullie leren elkaar beter kennen en ontdekken hoe jullie écht met elkaar in gesprek kunnen gaan.

Wat leer je tijdens christelijke relatietherapie?

Tijdens de relatie-/huwelijkstherapie leer je onder andere:

  • Hoe je elkaar beter kunt begrijpen
  • Hoe je open en eerlijk met elkaar communiceert
  • Hoe je conflicten met elkaar oplost op een liefdevolle manier
  • Hoe je elkaars behoeften kunt vervullen
  • Hoe je je relatie verdiept

Wat kunnen jullie verwachten van christelijke relatietherapie?

  • Eerlijke, diepe gesprekken over waar jullie vandaan komen, wie jullie zijn, zijn geworden en willen worden.
  • Inzicht in elkaar over wat jullie beiden hopen, geloven en verwachten.
  • Kennis over: autonomie, verbondenheid, communiceren en afstemmen, dynamieken en patronen, coping stijlen, uiterlijke en innerlijke culturen, verlangens en angsten, grenzen en wensen, liefdestalen, seksualiteit, kinderen en veel meer.
  • Hulp bij het aanpakken van conflicten, problemen en uitdagingen in jullie relatie.
  • Steun en begeleiding om een sterkere, duurzame relatie op te bouwen.

Dit bespreken we concreet, actueel en eerlijk, aan de hand van jullie eigen leven. Van waar jullie nu staan. Ook ik deel in de gesprekken eerlijk en open over mijn ervaringen in mijn 35+ jarige relatie. Het is zelfs mogelijk dat mijn vrouw ook meedoet aan het gesprek als jullie dat willen.

Relatietherapie Gelderland: welkom bij Driespan Psychosociaal

Een goede relatie of goed huwelijk is essentieel voor ons welzijn. Het geeft ons steun, liefde en vriendschap, door God gegeven en gezegend. Een sterke relatie kan ons helpen om moeilijke tijden door te komen en om gelukkiger en tevredener te leven.

Christelijke relatietherapie kan daarom een waardevolle investering zijn in jullie relatie of huwelijk. Door samen met mij aan jullie band te werken, bouwen jullie een sterkere en gezondere relatie op. En dat vormt weer een gezonde basis voor een eventuele nieuwe generatie.

Mijn praktijk voor relatietherapie (Gelderland) bevindt zich hier in Ermelo. Neem hier contact opvoor meer informatie of om een afspraak met mij te maken.