Skip to main content

Intra boven interpersoonlijk – winst uit verlies!

Geschreven door Sijko-Jan op .

Een mooi emailbericht van een jonge vrouw, over winst uit verlies en toegenomen bewustzijn:

Hoi Sijko,

Ik heb vanmorgen mijn waardering geschreven. Iets later dan gepland, maar ik wilde er even goed voor gaan zitten. Het bracht me dat ik weer even stilstond bij afgelopen twee jaren en dus de hulpverlening die ik van je heb gehad. Ik verwacht dat je de waardering spoedig online zult zien. Ik heb ook even door alle andere waarderingen gebladerd. Je verzet echt onwijs mooi, waardevol werk en ik kan me vinden in deze lovende reacties.

Ik ben erg dankbaar dat ik jou in mijn leven heb gehad. De eerste gesprekken die ik destijds nog samen met Anton en jou had, waren ook prettig. Door jouw open houding, blik en professionaliteit wist je onze ruis onderling te filteren. Lang heb ik gedacht dat de therapie niet ‘had geholpen’, want we gingen uit elkaar. Nu zie ik in dat het júist heeft geholpen, want ik heb mijzelf weer teruggevonden. Mede dankzij jou.

Daar ben ik je onwijs dankbaar voor. Ik heb mijzelf weer teruggevonden en misschien ben ik nog wel een beetje meer van mijzelf gaan houden dan daarvoor.

Het gaat eigenlijk ook echt goed met mij! Ik ben helemaal gesetteld in mijn nieuwe appartement. Gewoon echt eindelijk helemaal mijn eigen plekje! De opleiding gaat super goed en ik heb lieve vriendinnen om mij heen waar ik veel leuke dingen mee doe.

Natuurlijk blijf ik mijn moeilijke momenten hebben en ben ik soms verdrietig over  hoe alles is gegaan en wat ik heb verloren. Het is niet altijd makkelijk en soms ook een beetje alleen, maar ik heb besloten om echt de tijd te nemen om mijzelf eerst volledig te laten helen. Echt alles een plekje geven voordat ik een nieuwe stap in mijn leven ga zetten. Dat kost tijd, maar ik heb de tijd!

Dankjewel voor wie je bent en voor mij hebt mogen zijn. Wie weet zien we elkaar nog eens!