Skip to main content

Geldspiegel

Geschreven door Sijko-Jan op .

Kijk eens in de geldspiegel. Geld confronteert je met jezelf. Verbeter jouw relatie met geld en laat de spiegel stijgen.

Wie ben jij?

Kom je aan iemands geld, dan wordt het persoonlijk. Soms is dat een prettige ervaring, maar vaak ook niet. Wie komt men tegen als ze aan jouw geld komen? Wie zie ik, als ik al je banktransacties zou mogen zien? Nog dichterbij: wat zie jij, als je in de geldspiegel kijkt? Wordt je er blij van, of eerlijk gezegd toch niet? Wat zie je, een arme rat? Een rijke stinkerd? Een wannabe? Een gat in je hand? Een klungelaar? Een mislukkeling? Een pechvogel? Een weldoener? Een vrek? Een hongerige? Of nog wat anders?

Er is genoeg geld

Vaak kom je niet verder dan even kijken en weer doorgaan. Het beeld dat je zag vergeet je weer en er verandert niet veel. Als je tevreden bent over je geldspiegel (in beide betekenissen) is dat prima. Maar als je eigenlijk je geldspiegel te laag vindt, of je jouw spiegelbeeld wel zou willen stukslaan, sta dan eens stil. Dat hoeft namelijk niet zo te blijven. Geld is zaad. Er is genoeg voor iedereen, ook voor jou, echt waar.

Verbeter je relatie met geld

Geld is niet het probleem, al krijgt het wel vaak de schuld. Het probleem ligt in wat je ziet als je in de geldspiegel kijkt: jouw eigen hart. Schrik niet, want het goede nieuws is: je kunt zelf je hart veranderen. Dat kan morgen al beginnen, het wachten is op jou. Ga je hier mee aan de slag, dan zal je zien dat je relatie met geld ook verandert. Je spiegel kan dan stijgen, je vrijheid zal toenemen, jij zal meer worden wie je wilt zijn.

Hoezo therapie over geld?

Makkelijk praten, zal je misschien denken: jij verdient aan mij. Daar gaat mijn geld. Ik snap je schroom. Er zijn veel financieel gerichte coaches, die nadat ze hun principes hebben uiteengezet en het stof is gaan liggen, zien dat jij toch niet verder komt. Daar haken zij soms af en daar haak ik in. Ik ben therapeut en help je dieper te gaan dan een coach, waardoor je écht los kunt komen. Heb je de wortels, dan heb je de boom.

Ik maak mezelf overbodig – tenzij je me daarna als coach nodig hebt, want dat kan ook 😉
Benieuwd? Kom langs voor een gesprek en maak een start met je groei.